Cъвети за къртене на плочки от стената и пода

Тази статия е за вас, ако искате сами да премахнете плочката.
В самото начало на статията искаме да ви информираме, че винаги сме щастливи да ви помогнем. Свършете работата си за вас бързо и лесно. Цени за къртене на плочки са тука.

Тази статия е продължение на статията за премахване на стари плочки. Можете да я прочетете тук.

Как се къртят плочка без да я повреди

Как се къртят плочка без да я повреди
Преди да се опитате да проведете този експеримент в мащаба на вашия апартамент, бих искал да ви напомня още веднъж, че няма да работи да къртете цялата плочка непокътната и невредима. Така или иначе ще има загуби. Резултатът зависи не само от състава, върху който са прикрепени плочките, но и от качеството на подготвителната работа. Подготовката е следната:

1. Пригответе топъл сапунен разтвор, навлажнете добре всички шевове между плочките;

2. Внимателно отстранете старата фугираща смес с длето, шпатула, нож за боядисване или триъгълна отвертка. Ако имате умение да работите с инструмента, можете да използвате мелницата и да ходите с диска по шевовете;

3. Избършете ръбовете на плочката с гъба, потопена в същия разтвор. Ако има бормашина и специална приставка за четка, тогава можете да ги използвате - резултатът ще бъде постигнат по-ефективно; оставете плочката за известно време, така че водата да напои малко лепилото или хоросана.

Няма да имате нужда от къртач - ще трябва да действате с чук и длето. Това е бавно, сложно и старателно, но ако е важно да запазите стария завършек, това е единственият начин.

4. Процедурата е следната: ако горният, страничният или долният ред не са отворени, тогава ще трябва да пожертвате една плочка, за да си осигурите нормален достъп. По правило това не се изисква, но ако внезапно плочката покрие цялата повърхност на стената, след това счупете плочката някъде отгоре със шпатула и чук;


5. Когато нормалният достъп до плочките е отворен, е необходимо да забиете длето, длето с тънко острие или шпатула между плочката и лепилния слой и да почукате инструмента с чук. Ударите трябва да са точни, но силни. Ако след няколко удара плочката остане здраво на едно място, вероятно ще се спука от следващите удари. Опитайте да го дръпнете от другата страна. Ако тя не се поддаде отново, ще трябва да приемете, че няма да можете да я премахнете цялата и да я довършите.

Не забравяйте, че никой не ви е обещал 100% резултат! Ако плочката се отдалечи от стената, тогава трябва да бъдете особено внимателни, когато се отблъсне с 2/3 - това е опасният момент, когато трябва да положите всички усилия, за да запазите ъглите на плочката непокътнати.
Извадете плочките от различни страни;

6. Плочките се събарят отгоре надолу; от един ред на друг, движете се отгоре надолу. Това намалява вероятността от срутване и нараняване на плочките; можете да почистите стената от старо лепило или хоросан с помощта на къртач. По подобен начин ще се окаже, че се премахва плочката, положена върху лепилото, или тази, която е монтирана върху хоросана в нарушение.

как се къртят плочки

Как изкъртите плочки без повреда на съседните плочки

Искате да знаете как да изкъртите плочки без повреда на съседните плочки? Прочетете за това в следващата ни статия.