Къртене на плочки. Самостоятелно.

5 начина за премахване на плочки от стената и пода
Къртенето на плочки сами ще ви спести пари. Но ако вашето време е по-ценно от нашите малки цени за къртене на плочки - щракнете тук.


Тези, които поне веднъж са преминали през ремонт, се стряскат малко при мисълта, че отново ще трябва да къртят старата плочка. Дори специалистите по ремонта не харесват този процес и често отказват клиенти или таксуват много, много скъпо за услугите си. Какво може да е трудно при къртенето на стара плочка?


Ако и вие мислите така, значи ви предстоят много открития! Дори и с къртач плочката не винаги се отстранява лесно, а когато е необходимо плочката да се запази цяла, задачата се усложнява няколко пъти. Има няколко основни начина за къртенето на плочки от стени и подове. Обмислете всичко и изберете този, който е по-подходящ в конкретна ситуация.
къртене на плочки със собствените си ръце

Инструменти и подготовка за къртене на плочки

Когато ще къртете плочките, всеки от нас иска да причини минимални щети на стената. Някой също нарича минималната повреда на самата плочка предпоставка, за да може да се използва повторно. Изборът на метод за къртене до голяма степен зависи от целта: или се опитвате да запазите плочката, или не ви пука какво ще се случи с нея. В допълнение, методът за премахването на плочката също зависи от това как и върху каква повърхност е била прикрепена:

1. Ако плочката е монтирана върху циментово-пясъчна смес и дори с пластификатори и дори опитни майстори, които са свършили работата си възможно най-ефективно, тогава къртенето на плочката без повреда няма да работи с вероятност от 99%. В този случай ще помогне само къртач с приставка за длето. Дори специалистите няма да могат да поддържат целостта на плочката;

2. Ако плочката е била залепена с лепило за плочки, тогава вероятността да я премахнете без повреда е много по-голяма. Бъдете готови за факта, че във всеки случай ще има загуби. Няма да е възможно да се запази целостта на всички плочки. Понякога част от елементите, повредени по време на къртене, достигат 50%, така че претеглете добре дали играта си струва свещта;

3. Възможно е да къртете плочки от бетонна и тухлена повърхност, но ако сте го залепили към гипсокартон, тогава се пригответе за мащабно унищожаване. В най-добрия случай плочката ще бъде напълно счупена, в най-лошия - ще трябва да смените преградата от гипсокартон.

как се къртят плочки

Как се къртят плочки

От инструментала, от който може и може да се нуждаете:

къртач,
шпатула,
чук;
скрепер за отстраняване на фуги;
може да ви е необходима и отвертка с дръпване, което е удобно за удар;
не е необходимо, но мелница от дюза за почистване на шевове между апартаментите може да бъде полезна;
контейнер с горивна вода,
свредло средло 6 мм;
закалени тела с диаметър 3-4 мм.

Разбира се, не всички тези инструменти могат да ви бъдат полезни веднага - всичко зависи от избрания метод. Не забравяйте да се грижите за личната си безопасност. Използвайте очила, маска или марлена превръзка, дебели ръкавици, а още по-добре работете в защитен костюм.

Продължението на статията четете тук