Къртене на плочки без повреда на съседните плочки

Тази статия е за вас, ако искате да запазите старите си плочки.
Преди да започнете да четете статията, искаме да ви уведомим, че можем да ви помогнем със услуга кърти чисти извозва. Цени за къртене на плочки са тука.


Представете си, че само една или две плочки на стената са напукани. Или трябва да получите достъп до окабеляването или други комуникации. Би било глупаво да демонтирате всичките плочки. Но как да премахнете няколко плочки, без да повредите съседните плочки? Задачата се усложнява допълнително от факта, че в процеса на къртене ще е необходимо да се опитате да запазите елементите, които премахвате. Ако плочката е стара и нямате резервни мостри, ще бъде трудно да намерите подходящ заместител в магазина. Дори ако колекцията все още е в производство, няма гаранция, че цветът съвпада. Като цяло това е, без преувеличение, бижу.
замяна на плочка без да повреди съседните плочки

Процедура за къртене на плочки

Процедура:

1. Навлажнете шевовете в близост до плочките, които ще трябва да бъдат премахнати, както и навлажнете шевовете между тях;

2. Изчакайте малко, почистете шевовете;

3. Навлажнете шевовете със сапунена вода и се опитайте да издърпате плочките със шпатула или длето. Почуквайки с чук, плочката се отбива внимателно от повърхността;

4. Ако класическият метод не работи, можете да използвате закалена тел, огъната от двете страни. Кукичките се захващат по ръбовете на плочките. Сега остава само да издърпате жицата с плочката към вас, като прилагате сила, перпендикулярна на стената. Ако дръпнете под ъгъл, тогава плочката може да се счупи;

5. Когато всички елементи са на мястото си, може да бъде много трудно да се действа - няма къде да се хванете, така че може да се наложи да пожертвате една плочка.

6.Разбива се с шпатула и чук или се пробива дупка със свредло. За да замените повредена плочка (ако няма повече плочки като вашата в складовете и магазините), можете да вземете плочка със същия размер с характерно изображение. Ако изкъртете още няколко стари плочки произволно на различни места и поставите плочки, изобразяващи кафе, чинии, палми, цветя или нещо друго, ще получите стил. Сякаш така е било писано! Така че винаги има резервен вариант;

6. Когато почиствате шевове и се опитвате да премахнете плочките, действайте изключително внимателно, за да не повредите съседните плочки.

Каквото и да се окаже къртене на стари плочки, не забравяйте, че дори опитни майстори не дават никаква гаранция дали ще бъде възможно да го спасите или не.
къртене на плочки цена
Ако искате да знаете цена за къртене на плочки - гледайте тук. А ако искате да прочетете за най-лесният начин за къртене на стари плочки - прочетете наша следваща статия.