Най-лесният начин за къртене на плочки

Как се къртят плочки
Тази статия за вас, ако не се интересувате от целостта на плочката при къртене. Ако искате да запазите стари плочките, прочтете статия "Къртене на плочки без повреда на съседните плочки"

Но ако не ви интересува целостта на стара плочка при къртене, тогава можете значително да опростите и ускорите целия процес. Въпреки това, дори ако първоначално сте планирали да запазите поне част от плочката, но в процеса се оказа, че това е невъзможно, тогава този метод също ще бъде полезен за вас. Въоръжете се с перфоратор и следвайте следния ред на работа:

Лесен начин за къртене на плочки

Къртене на плочки в баня
1. Покрийте пода с полиетилен, картон, шперплат или пяна, ако не планирате скоро да ремонтирате подовата настилка. Части от падащи плочки могат да причинят непоправими щети на покритието;

2. Комуникационните тръби също са по-добре защитени, можете да използвате същия шперплат;

3. Не забравяйте за защитата на очите, ръцете и дихателните пътища;

4. Основата под плочките трябва да е здрава (тухла или бетон);

5. С помощта на перфоратор с приставка за длето, отчупете плочките една по една, движейки се по хоризонталните редове и движейки се отгоре надолу. Дюзата трябва да е под ъгъл спрямо плочката, сякаш откъсва облицовката.

По принцип на пръв поглед всичко изглежда много лесно и просто. Но когато се сблъскате с това, винаги има много нюанси. Затова ви съветваме по-добре да се обадите на специалисти по този въпрос. Може да се направи тук.

къртене на плочки цена
Следвайте. Цената за къртене на плочки ще ви приятно изненада.