Полагане на плочки в баня

Декорация на стените
След като напрвено къртене на баня и основните работи - започнаме с декорациите на стени.

За декорация на стените в банята избрахме правоъгълни керамични плочки. След като изчакаме три дни за изсъхване на мазилката, пристъпваме към полагане.

Полагане на плочки след къртене на плочки в баня

къртене на плочки и полагане на плочки
Няма да плочки под банята. Да започнем с втория ред. За да не се измести, фиксираме релсата по цялата дължина. Пригответе лепилото, като смесите сухата смес с вода в желаното съотношение с миксер.

Поставяме го на стената с помощта на шпатула, изравняваме го с гребен върху площ, равна на размера на едно или две парчета и нанасяме плочката, леко натискайки върху нея.

Така бавно го поставете върху цялата повърхност.

Между плочките е необходимо да се монтират специални пластмасови кръстове, за да се контролира размера на фугите. За красота можете да залепите копия с различен модел или цвят, симетрично поставяйки ги по стените в баня.

След като поставите плочката, избършете остатъците от лепило.

След това вземаме фугиращата смес с желания цвят, разбъркваме я с вода и внимателно разтриваме шевовете с гумена шпатула.

Първо, запълнете шева със смес от напречно движение, след което подравнете надлъжното. След няколко часа, когато фугиращата смес изсъхне, отстранете остатъците от нея със суха кърпа.

След това ще закрепим „американския" разглобяем фитинг към отоплителната система, ще прикрепим отоплителната тръба към него.

На мястото на старата батерия ще окачим нова нагревателна релса за кърпи, като пред нея ще осигурим спирателен вентил и кран за изпускане на въздух.

Нека свържем тръбите към централизираната отоплителна система.

За да свържете пералнята, ще поставим тръба до мястото на нейната инсталация, без да забравяме да запоим сферичния кран.

Готово.

Тайните на полагане на плочки на пода, всички нюанси

къртене на плочки и полагане на плочки
тайни на къртене на плочки и полагане на плочки
Полагането на плочки на пода съдържа редица нюанси, знаейки, че можете да направите тази работа сами. И аз ще ти помогна с това.

Полагане на плочки на пода

Полагането на плочки започва с избора на опция за оформление. Оформлението на плочките, в допълнение към художествените колекции, помага за решаването на два проблема:

Как се режат плочки.

В каква посока и последователност да поставите плочките надлъжно или диагонално, по шева или тухла.

Надлъжното оформление изглежда в продълговати стаи и е най-икономично, а с тухла елиминира необходимостта от намаляване на мерника.

Диагоналното оформление е за предпочитане в квадратни стаи. С него има повече подстригване, но недостатъците в геометрията на стаята са скрити.

Изборът е твой.

Оформлението е направено по следния начин: плочка, пакет или две, е поставена на пода от входната врата и опцията, която харесвате, е визуално избрана. При надлъжно оформление възниква такъв нюанс. Стаята няма ясна геометрия, така че плочките по стената трябва да бъдат изрязани и това подрязване дори не е като стената, но шевът на плочките остава равен За да скриете тази разлика, оформлението е направено така, че шевът на плочката да е разположен възможно най-далеч от стената.

Полагане на първата плочка

Първата плочка е основата за успеха на по-нататъшната работа. Преди да го поставите, е необходимо да заснемете равнината на пода и да идентифицирате котите може би те ще излязат наяве в противоположния край на стаята, по-често в ъглите, и първата плочка е положена така, че в бъдеще, след като поставите полагането на кота, няма да е необходимо да изрязвате замазката , или да огънете равнината на полагане.

Следователно, на първата плочка трябва да се даде повече време, внимателно да се провери нивото и да се постави строго хоризонтално, така че долната равнина на плочката да е поставена над или на нивото на най-високата точка на замазката.

Отбелязвам, че когато се изисква качество и полагане на тънък слой лепило, говорим за 2-3 мм. Ако стаята е тясна и дълга и плочките са положени надлъжно по протежение на шева, тогава контролната нишка се издърпва, така че полагането да не отива настрани. Оставянето на дълъг шев дори с няколко милиметра безнадеждно разваля външния вид.