Как правилно и безопасно направите къртене на лята мивка

Стъпки за къртене на лята мивка

Къртене на лята мивка. Кое е най-важно в този процес

Стъпки при къртене на лята мивка със собствени ръце
Стъпки при къртене на лята мивка със собствени ръце
Кога става въпрос за къртене на баня, първо какво трябва да направите - това къртене на лята мивка. И сега ще разглеждаме как да напрвите това бързо, лесно и безопасно.

Демонтажът на мивка в банята обикновено включва няколко стъпки. Моля, имайте предвид, че този процес може да варира в зависимост от конкретния тип мивка и начина на инсталиране. Винаги е добра идея да се консултирате със специалист в кърти чисти извозва, ако не сте сигурни или имате някакви притеснения. Ето общо ръководство за това как да демонтирате мивка:

7 стъпки за къртене на лята мивка

 1. Съберете необходимите инструменти: Вероятно ще ви трябват няколко инструмента за тази задача, като гаечен ключ, клещи, отвертка (кръста или плоска) и служебен нож. Подгответе тези инструменти, преди да започнете къртене на баня като цяло
 2. Изключете подаването на вода: Намерете спирателните вентили под мивката или близо до мебелите в банята и ги завъртете по посока на часовниковата стрелка, за да спрете подаването на вода. Тази стъпка е от решаващо значение за предотвратяване на изтичане на вода по време на процеса на къртене.
 3. Изключете водопроводните линии: С помощта на гаечен ключ или клещи внимателно разхлабете и разкачете водопроводните линии, свързани към крана. Поставете кофа или кърпа отдолу, за да съберете остатъчната вода, която може да излезе.
 4. Изключете дренажния възел: Намерете p-уловителя (извита тръба) под мивката. Разхлабете плъзгащите се гайки или компресионните гайки, свързващи p-сифона с дренажната тръба, като използвате клещи или гаечен ключ. Имайте под ръка кофа или кърпа, за да съберете водата, която може да изтече. След като p-сифонът е отделен, можете да премахнете дренажния възел от мивката.
 5. Отстранете крана: В зависимост от вида на крана може да се наложи да използвате гаечен ключ или отвертка, за да го отстраните. Потърсете винтове или гайки, закрепващи крана към мивката, и ги развийте или разхлабете. След като се отдели, кранът може да се повдигне от мивката.
 6. Отделете мивката от умивалника или стената: Повечето умивалници са или прикрепени към умивалник, или монтирани директно към стената. Ако е прикрепен към умивалник, потърсете винтове, скоби или скоби, закрепващи мивката към умивалника. Развийте или ги отстранете и внимателно повдигнете мивката от тоалетната. Ако е монтирана на стена, внимателно отделете всички скоби или опори, които държат мивката към стената.
 7. Почистете и изхвърлете: След като мивката бъде извадена, почистете всички остатъци от уплътнител или лепило от умивалника или стената. Можете да използвате нож за замазка или служебен нож, за да изстържете всякакви остатъци. Изхвърлете старата мивка правилно, като следвате местните указания за управление на отпадъците. Попитайте за това фирма за кърти чисти извозва
  Кай-важното при къртене на лята мивка - безопасноста
  Кай-важното при къртене на лята мивка -безопасноста
  Не забравяйте, че тези стъпки предоставят общ преглед и вашата конкретна ситуация може да изисква допълнителни или алтернативни стъпки. Ако не сте сигурни или не се чувствате комфортно с някоя част от процеса, най-добре е да потърсите помощ от професионален водопроводчик или майстор.