От какво зависят цени за къртене на бетон

Как се къртят бетон
Тази статия ще ви помогне да разберете как се формират цените за къртене на бетон. Ако искате да възползвате услугите на професионалисти - посетете нашата страница за услуга къртене на бетон, където можете да поръчате консултация и работа на най-ниската цена в София.

Къртене на бетон в София

къртене на бетон в София
Бетонните конструкции се характеризират с висока якост и издръжливост. Независимо от това, стените на сградата, преградите, подовите плочи - всичко това има свой собствен експлоатационен живот, след което е необходимо да се смени конструкцията или напълно да се събаря сградата.

Също така работата по къртене често е свързана с ремонтни дейности на закрито. В зависимост от вида на работата се избира не само самият метод за къртене, но и набор от мерки за сигурност, както и необходимите инструменти и оборудване.

Тъй като всички работи по къртене изискват определени знания и умения, не трябва да пестите от услугите на специалисти. Такива спестявания могат да доведат до последствия под формата на унищожаване на сгради и човешки жертви. Бързо, ефективно и безопасно къртене на бетон в София се извършва от нашата компанията.

Къртене на бетонни стени и прегради

къртене на бетонна стена
Вътрешната бетонна стена (вътрешна, между баня и тоалетна и др.), въпреки че не е носеща, изисква квалифициран подход при къртене, както и носеща конструкция.

Преди да започнете работа, трябва да се уверите, че няма комуникации и да укрепите съседните стени. Не се препоръчва използването на ударни инструменти за разрушаване на преградата, тъй като ударната вълна уврежда носещите конструкции и фугите между стени и тавани.

Ето защо много изпълнители, включително наша компанията, къртят прегради, използвайки метода на диамантено рязане, който ви позволява да премахнете стената:

без попадение; без вибрации; с ниско ниво на шум; с минимално количество бетонен прах.
За разлика от работата с носеща стена, работата с вътрешни стени в апартамент в многоетажна сграда не изисква разрешение от собственика, преустройството се документира след завършване на работата.

Къртене на стоманобетонни конструкции

къртене на стоманобетонни конструкции
Разликата между стоманобетон (железобетон) и обикновен бетон е наличието на вътрешна стоманена армировка. По правило стоманобетонните конструкции са носещи, следователно за къртачни работи в жилищни сгради е необходимо собственикът да има необходимите разрешителни.

Къртене на стоманобетонна конструкция, както и къртене на бетонна стена, изисква пълен набор от подготвителни работи и като правило се извършва с помощта на диамантено рязане, което не само не създава ударна вълна, но и ви позволява да работите с материали с повишена якост, като стоманобетон.

Методи за къртене

методи за къртене
Има няколко начина за къртене на бетон. Ако говорим за пълното събаряне на сградата, се използва тежко оборудване (багери, хидравлични инструменти) или експлозивен метод.

Ако е невъзможно да се извърши механизирано разрушаване, както и при частичен демонтаж (подмяна на конструктивни елементи на основата на къщата), ремонти вътре в помещенията (демонтаж на отвора, подова замазка и др.), необходимостта от спестяване строителни материали, използва се ръчен метод за разглобяване с помощта на инструменти за диамантено рязане (резачки за стени), въжета, ножове за фуги и др.).

Колко струват услугите за къртене

Тарифите, посочени на сайта на изпълнителя, не са крайната цена. Цената на куб важи изключително за къртачни работи, а крайната цена зависи от много фактори като състоянието на обекта, сложността на работата, броя на инструментите и т.н.

Просто казано, отговорът на въпроса как много конкретни разходи за къртене е, че цената на услугата е един от компонентите, които формират крайната цена, която се определя след разработването на плана и изготвянето на разчети.

Наша фирма извършва всички видове къртачни работи с бетон и стоманобетон. Високият рейтинг се насърчава от екип от висококласни специалисти и парк от собствено оборудване, което отговаря на европейските стандарти.

Надеждността на изпълнителя се доказва и от наличието на всички необходими разрешителни, включително лицензи за височинна и особено опасна работа. Тук можете да се запознаете с ценовата листа и да изчислите предварителната цена на услугите.