Лесен начин за къртене на плочки от гипсокартон

Как се къртят плочки от гипсокартон
Много специалисти не обичат да се занимават с къртене на плочки и веднага щом чуят, че плочките са залепени за гипсокартон, често изобщо отказват.

Ако сте един от тях: тогава е по-добре веднага да отидете на тази страница https://kurteneplus.com/kurtene-na-plochki и да разберете нашата ниска цена за къртене на плочки.

Факт е, че лепилото буквално изяжда гипсокартона, така че да може да бъде отстранено заедно с плочката. Въпреки това е реално да отделите плочката от стената. Едва сега никой не може да даде точна прогноза как ще изглежда гипсокартонът след такова изпълнение. Никой не се ангажира да гарантира целостта на поне част от плочката.

Ако плочката е положена преди няколко дни, тогава все още е възможно да я изкъртите без много повреди на повърхността и самата плочка. В други случаи ще трябва да страдате. Процедурата е подобна на класическия метод.

Къртене на стари плочки

Къртене на стари плочки в баня
Подготовка на шева.

Първо можете да изкъртете една плочка на горния ред, за да можете да работите удобно. Чук и шпатула / длето / къртач ще дойдат на помощ.

Останалите плочки се къртят една по една със същия набор от инструменти.

Не се тревожете, ако плочката падне с парче гипсокартон. Почти невъзможно е да премахнете лепилото за плочки от гипсокартона. Ако това е важно, тогава отлепете лепилото постепенно с мелница, просто работете много внимателно.

Когато работата приключи, оценете щетите.

Ако преградата има леки повреди, тогава ямите и остатъците от лепило могат да бъдат скрити под слой шпакловка. След като изсъхне, ще бъде възможно да се монтира нова плочка. Ако плочката е била изкъртена „с месо", тогава може да е необходима пълна подмяна на преградата. Трябва да сте готови за това веднага.
къртене на плочки от гипсокартон цена
Опитайте. И ако не ви харесва процедурата, отидете на тази страница https://kurteneplus.com/kurtene-na-plochki