Къртене на бетонна подова замазка - преглед на методите и цени

Как се къртят бетонна замазка
Веднага искаме да ви предупредим, че ако имате нужда от къртене на замазка, най-добре е да ни се обадите и ние ще ви разкажем всички нюанси и цени за кърти чисти извозва. Повече имнформация на наша страница за къртене на бетон. Да, първо можете да прочетете тази статия и след това очакваме вашето обаждане.

Сега ще говорим за бетонната замазка.

Тя е специално покритие, което е междинен слой между монолитна плоча от стоманобетон и готово подово покритие.

Три основни начина за къртене на бетонен под

начини за къртене на бетонна пода
  1. Хит. Отстраняването на покритието се извършва с помощта на мощен електрически ударен къртач, чук или флекс. Този метод обаче може да се използва само ако в състава на бетонната повърхност няма подсилени елементи.
  2. Пробиване. Използва се в случай, че е необходимо да се къртете определен участък от пода, а не цялата повърхност. В допълнение, пробиването е най-малко шумният метод и следователно идеален за ремонт на жилищни сгради.
  3. Рязане. Най-често използваното диамантено рязане, което се използва за отстраняване дори на най-издръжливите повърхности. За да работите с диамантен инструмент, ще ви трябва непрекъснато захранване с ток и вода, което е необходимо за постоянно охлаждане на оборудването и намаляване на концентрацията на прах в помещението. Съто така много зависи от цени за къртене на бетон, кой метод ще изберете.

Причини за къртене на бетонна замазката

Трябва да се отбележи, че къртене на бетонна подовата замазка, цимент или бетон, се извършва, ако:

  • Има нужда от основен ремонт на апартамента или къщата.
  • Необходимо е поставяне на армирани замазки или смяна на нивото на пода.
  • Монтаж или ремонт на кабели или тръби в бетонния слой.
  • Подовите плочки трябва да бъдат сменени, тъй като отдолу са се появили празнини.
  • Имаше нередности.
  • Експлоатационните характеристики значително се влошиха и се появиха признаци на счупване - разслояване и пукнатини.
  • Циментът се просмуква през шевовете на крайното покритие.
Причини за къртене на бетонна замазката
Ремонтът на пода е сложен технологичен процес, който изисква физическа и техническа подготовка, поради което не се препоръчва да го къртете сами. Неквалифициран работник може да повреди водопроводни тръби и да наводни съседи или да се натъкне на електрически кабели, което може да доведе до пожар или злополука. Най-добре е да поканите специализиран екип, който разполага с мощни инструменти, както и необходимия опит и знания.
Цена на къртене на стария бетонен под можете да по долу.

Премахването на старото покритие ви позволява да подготвите повърхността за нова и по-добра основа. Трябва също така да се има предвид, че цената на къртене ще зависи от дебелината на пода, площта на помещението, метода на отстраняване, материала и наличието на подсилена основа.

Преди да се пристъпи към къртене на замазката се сваля горната мазилка, която се заплаща отделно. Цената зависи от това какво точно трябва да се премахне - первази, балатум, паркет, ламинат, мокет или плочки.