Къртач за бетон. Топ 3.

Най-хубави къртачи за бетон.
Нито една от услуги за кърти чисти извозва работи не може да мине без къртач за бетон или, както ги наричат още, бетонокъртачи. Това са незаменими помощници при къртене на бетон и други на твърди материали (например бетон или гранитен камък).

Най-често те се използват за къртене на бетонени подове или плочки и, разбира се, къртене на бетон и всякакъв вид тухли. Използвайки нашия собствен опит, търсенето на пазара и препоръките на професионалисти, ние избрахме за вас ТОП 5 на най-добрите марки къртачи за професионално къртене на бетон и демонтаж на сгради и конструкции.

Къртач за бетон Bosch Professional GSH 11 E

най-хубавият къртач за бетон
Експертите са съгласни, че това е най-успешният и популярен модел на пазара от този производител.

Какви са основните предимства на този бетонов къртач? Нека ги изброим:

Оборудвана е с най-удобния тип патронник - SDS-Max - за големи дейности по разрушаване и демонтаж. Силата на удара от 16,8 J прави този дробилка универсален: подходящ е за преследване, къртене на бетон, демонтаж на каменни или тухлени стени. Сравнително леко тегло за такова оборудване - не повече от 10 килограма. Гасене на вибрациите. 12 режима на позиция на длетото.Индикатор, който ви напомня, когато въгленовите четки трябва да бъдат сменени.

Къртач за бетон DeWALT D25899K

хубав къртач за бетон
Едно от съществените предимства на модела е възможността за работа както в хоризонтално, така и във вертикално положение. Това значително разширява обхвата на извършваната работа.

Също така, безспорен плюс на ударния чук е силата на удара от 25 J с тегло, което не надвишава 10 kg.

Други плюсове:

  • Честотата на ударите е 2040 в минута.
  • 1 година гаранция.

Недостатъците включват липсата на допълнителна система за контрол на вибрациите и скоростта.

Къртач за бетон Makita HM1317C

един от хубавите къртачи за бетон
Нашият личен избор. Подходящ за голямо къртене и дори, ако е необходимо, пътна работа благодарение на HEX къртене.

Дизайнът на този къртач за бетон позволява да се работи, както се казва, „на почивка", това е безспорно предимство при отстраняване на пътна настилка или основа с висока якост.

Други предимтсва:

  • Система за гасене на вибрации AVT.
  • Защита от прегряване.
  • Сила на удара 33,8 J.
  • Регулиране на оборота.
  • Ниско ниво на шум.
  • Плавен старт.

Недостатъците включват може би голямото тегло на оборудването - 19 кг. Поради това работата в хоризонталната равнина трябва да се извършва периодично.